Önceki baslik :: Sonraki baslik |
Yazar |
Mesaj |
tuvananil
Kayit: 19 Sub 2007 Mesajlar: 863 Konum: ?stanbul
|
Tarih: 02/04/2007 09:01:23 (Pts) Mesaj konusu: hayat yenilen kazıkların bileşkesidir.. |
|
|
Diyelim ki hayatta en çok inandığınız en güvendiğiniz kişi ne olursa olsun size büyük bir kazık attı..
ne olabilir..
hadi yaşadıklarımızı paylaşalım,hatalarımızı bulalım.. |
|
Basa dön |
|
 |
aqua
Kayit: 02 Nis 2007 Mesajlar: 15
|
Tarih: 02/04/2007 12:19:18 (Pts) Mesaj konusu: |
|
|
ben en büyük kazığı eşimden yadim.bütün birikimimizi bir hiç uğrruna harcayıp üstüne beni aldattı. |
|
Basa dön |
|
 |
felsefeci
Kayit: 05 Mar 2007 Mesajlar: 43 Konum: Evinde
|
Tarih: 02/04/2007 13:07:21 (Pts) Mesaj konusu: |
|
|
Hayatımda irili ufaklı çok kazık yedim... olabilir, kim yemezki? Ama ben bunları biriktirmedim, saymadım da, nasılsa çalınma ihtimali de yok!
"Yalancılara karşı tetikte olmamak için beni aldatmalarına izin veririm." |
|
Basa dön |
|
 |
aqua
|
Tarih: 02/04/2007 17:25:34 (Pts) Mesaj konusu: |
|
|
felsefeci felsefen garip.Aldatılmaya izin verilmez.Sen hiç aldatılmadın herhalde. |
|
Basa dön |
|
 |
tuvananil
|
Tarih: 02/04/2007 17:32:03 (Pts) Mesaj konusu: |
|
|
felsefeci sen hiç yalan söylemez misin.. |
|
Basa dön |
|
 |
felsefeci
Kayit: 05 Mar 2007 Mesajlar: 43 Konum: Evinde
|
Tarih: 02/04/2007 18:36:04 (Pts) Mesaj konusu: |
|
|
Tırnak içindeki söz Friedrich Nietsche'ye aitti. Sürekli tetikte yaşamaktansa diyor Nietsche... Özellikle iş hayatında çok aldatıldım, arkamdan çok çok ağır darbeler aldım, ama olan oluyor. Ailemden de çok kazık yedim, bütün akrabalarımdan yemişimdir...
Eşm beni aldatsaydı, ruhum bile duymazdı belki de... Bir kadın bunu erkekten daha iyi gizler orası kesin. Ama yapmadığına kesin inanıyorum.
Nietsche bu konulara şunları da ekliyor:
"İnsanlar küçük yaratıklardır, ama kendi küçüklüğünden dolayı suçlu değildir hiçbir küçük şey. Ve küçüklere diken göstermek bana kirpilere yaraşan bir bilgelikmiş gibi geliyor."
Benim yalanım beni aldatır, kendimi kandırmalarımızı sayarsak hangimiz geriye kalırız ki? |
|
Basa dön |
|
 |
tuvananil
|
Tarih: 03/04/2007 10:07:34 (Sal) Mesaj konusu: |
|
|
felsefeci yazmis: | Tırnak içindeki söz Friedrich Nietsche'ye aitti. Sürekli tetikte yaşamaktansa diyor Nietsche... Özellikle iş hayatında çok aldatıldım, arkamdan çok çok ağır darbeler aldım, ama olan oluyor. Ailemden de çok kazık yedim, bütün akrabalarımdan yemişimdir...
Eşm beni aldatsaydı, ruhum bile duymazdı belki de... Bir kadın bunu erkekten daha iyi gizler orası kesin. Ama yapmadığına kesin inanıyorum.
Nietsche bu konulara şunları da ekliyor:
"İnsanlar küçük yaratıklardır, ama kendi küçüklüğünden dolayı suçlu değildir hiçbir küçük şey. Ve küçüklere diken göstermek bana kirpilere yaraşan bir bilgelikmiş gibi geliyor."
Benim yalanım beni aldatır, kendimi kandırmalarımızı sayarsak hangimiz geriye kalırız ki? |
yanılıyorsun felsefeci..yalanlarınla başkalarını da yalan bir dünyaya ortak ediyorsun..hayatın sadece kendini kandırmalarından mı ibaret? |
|
Basa dön |
|
 |
aqua
|
Tarih: 03/04/2007 10:12:17 (Sal) Mesaj konusu: |
|
|
Seni hiç aldatmayan eşine yalan söyleyip aldatarak mı felsefeni uyguluyorsun?Anladığım bu.
Sana kazık atmayana kazık atarak mı?
Dürüstlük büyük erdemdir felsefeci ama insan zorlarsa karşısındaki dürüst erdemli insanı kendi gibi yalancı yapabilir.
Dikkat et.Elindekinin kıymetini bilememişsen kalanları koru. |
|
Basa dön |
|
 |
GUFRAN AKSOY
Kayit: 01 Mar 2007 Mesajlar: 5
|
Tarih: 04/04/2007 17:44:19 (Çrs) Mesaj konusu: |
|
|
ewet hayatta kazık yemezsen tecrübe edinemezsin boşuna dememişler ''TECRÜBE İNSANIN HAYATTA YEDİĞİ KAZIKLARIN TÜMÜDÜR'' diye |
|
Basa dön |
|
 |
tuvananil
|
Tarih: 04/04/2007 20:30:25 (Çrs) Mesaj konusu: |
|
|
bazan o kadar acı oluyor ki kazıklar lanet ediyorsun edindiğin tecrubelere.. |
|
Basa dön |
|
 |
tuvananil
|
Tarih: 04/04/2007 21:55:19 (Çrs) Mesaj konusu: |
|
|
Şu an hayatım öyle karmakarışık ki..ne yapacağım nasıl toparlayacağım bilemiyorum..kazık yemenin yan etkisi olsa gerek.. |
|
Basa dön |
|
 |
|