kardelen Üyeler

Kayit: 20 Sub 2007 Mesajlar: 670 Konum: Antalya
|
Tarih: 10/07/2008 09:39:29 (Prs) Mesaj konusu: Antalya Usülü Güveç |
|
|
MALZEMELER:
750 gr dana eti
1 adet kuru so?an
250 gr bezelye içi
2 adet patates
1 adet havuç
Yar?m demet k?y?lm?? maydanoz
1 adet domates
3 sivri biber
1 su barda?? un
1 lt süt
2 yumurta
6 çorba ka???? margarin
1 bardak rende ka?ar peyniri
Karabiber
Tuz
HAZIRLANI?I :
Bir çorba ka???? margarini bir tencerede eritip, küçük küçük do?ranm?? so?an? atarak pembele?tirdikten sonra etleri at?n. Suyunu sal?p çekene kadar pi?irin. Pi?ince etleri 6 küçük güvece koyun. Daha sonra küçük do?ran?p ha?lanm?? havuçlar?, küçük do?ranm?? patatesleri, bezelyeyi, tuzu biber ve k?y?lm?? maydanozu bir kapta harmanlayarak güveç kaplar?na bölü?türün. En üste dilimlenmi? biber parçlar?n? koyun. Di?er yanda kalan margarini eritin. Unu ilave ederek pembele?tirin. Sonra sütü ilave ederek koyula?t?r?n. Ate?ten al?p ç?rp?lm?? yumurtay? kat?n. Güveçlerin üzerine dökün. En üstede rende ka?ar serperek, f?r?na verin. Yar?m saat sonra peynirler k?zar?nca, güveç kaplar?n? f?r?ndan alarak servis yap?n. |
|