kardelen Üyeler

Kayit: 20 Sub 2007 Mesajlar: 670 Konum: Antalya
|
Tarih: 10/07/2008 09:50:39 (Prs) Mesaj konusu: Yuvalak (Antalya) |
|
|
Malzemeler:
1 kilogram ya?s?z k?yma,
1 su barda?? ince bulgur,
1 su barda?? ha?lanm?? pirinç,
1 adet yumurta,
1 tatl? ka???? karabiber,
1 tatl? ka???? tuz.
2 su barda?? ha?lanm?? nohut,
4 adet domates,
2 di? sar?msak,
2 yemek ka???? tereya??,
1 kahve fincan? zeytinya??,
1 yemek ka???? kuru nane,
1 tatl? ka???? tuz.
YAPILI?I :
Çukur bir kaba k?ymay? koyunuz. Üzerine ince bulguru ha?lanm?? pirinçleri, yumurtay?, karabiberi ve tuzu koyunuz. Tüm malzemeyi yo?urunuz. Haz?rlad???n?z harçtan kabuklu f?nd?k tanesi irili?inde ve bilye ?eklinde köfteler yap?n?z. Rendelenmi? domatesleri tencereye koyunuz, orta ate?te kar??t?rarak sald?klar? suyu çektiriniz. Zeytinya??n?, tereya??n? ve ezilmi? sar?msaklar? kat?n?z. Tereya?? eriyinceye kadar kar??t?rd?ktan sonra da ha?lanm?? nohutlar? iki-üç bardak suyu ekleyiniz. Su kayna-y?nca tencereye köfteleri koyunuz. K?s?k ate?te suyunu çekinceye dek pi?iriniz. Susuz kald???nda köftelerin üzerine kuru naneyi gezdiriniz ve s?cak servis yap?n?z.
Afiyet olsun  |
|