^^GUNER^^
Kayit: 15 May 2008 Mesajlar: 77
|
Tarih: 10/07/2008 10:34:41 (Prs) Mesaj konusu: BAMYA (ETL?) |
|
|
MALZEMELER :
750 gr Bamya
250 gr Ku?ba?? Et ya da K?yma
3 adet Kuru So?an
3 adet Domates
5 ka??k Ya?
2 adet Ye?il Biber
1 küçükçe Limon Suyu
3 su barda?? Su ya da Et Suyu
Tuz
Bamyalari Temizlerken
1,5 kahve fincan? Sirke
3 silme yemek ka???? Tuz
Haz?rlan??? :
Kart ve çok çekirdekli olmayan bamyalar?n tepeleri külahvari sivri ?ekilde kesilir. ?çine suyun girebilmesi için alt uçlar? da hafifçe kesilir. Ay?klanm?? bu bamyalar Tuz ve Sirkeli suya konarak yar?m saat bekletilir (sirke ve tuz bamyalar?n salyalar?n? b?rakmamas? içindir)
Bir tencereye, 5 ka??k ya??n içine çentilmi? so?an konularak hafifçe pembele?inceye kadar kavrulur. Daha sonra 200 gr et eklenir. 10 dakika kadar daha kavrulur. Üzerine küçük küçük do?ranm?? 3 adet domates eklenir. 5 dakika daha kavrulur.
Daha sonra tencereye 2 ye?il biber, 1 adet Limon suyu, tuz, 3 bardak su ve yar?m saat bekletilen bamyalar eklenir. Tencerenin kapa?? kapat?larak 45-60 dakika pi?irilir. |
|