antalyaili.com
Antalya hakkında herşey
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanici GruplariKullanici Gruplari   KayitKayit   ProfilProfil   Özel mesajlarinizi kontrol etmek için giriş yapinÖzel mesajlarinizi kontrol etmek için giriş yapin   GirisGiris 
Start Geesee CHAT

BAMYA (ETL?)

 
Yeni baslik gönder   Basliga cevap gönder    antalyaili.com Forum Ana Sayfa -> Antalya Mutfa??
Önceki baslik :: Sonraki baslik  
Yazar Mesaj
^^GUNER^^



Kayit: 15 May 2008
Mesajlar: 77

MesajTarih: 10/07/2008 10:34:41 (Prs)    Mesaj konusu: BAMYA (ETL?) Alintiyla Cevap Gönder

MALZEMELER :
750 gr Bamya
250 gr Ku?ba?? Et ya da K?yma
3 adet Kuru So?an
3 adet Domates
5 ka??k Ya?
2 adet Ye?il Biber
1 küçükçe Limon Suyu
3 su barda?? Su ya da Et Suyu
Tuz

Bamyalari Temizlerken
1,5 kahve fincan? Sirke
3 silme yemek ka???? Tuz

Haz?rlan??? :
Kart ve çok çekirdekli olmayan bamyalar?n tepeleri külahvari sivri ?ekilde kesilir. ?çine suyun girebilmesi için alt uçlar? da hafifçe kesilir. Ay?klanm?? bu bamyalar Tuz ve Sirkeli suya konarak yar?m saat bekletilir (sirke ve tuz bamyalar?n salyalar?n? b?rakmamas? içindir)

Bir tencereye, 5 ka??k ya??n içine çentilmi? so?an konularak hafifçe pembele?inceye kadar kavrulur. Daha sonra 200 gr et eklenir. 10 dakika kadar daha kavrulur. Üzerine küçük küçük do?ranm?? 3 adet domates eklenir. 5 dakika daha kavrulur.

Daha sonra tencereye 2 ye?il biber, 1 adet Limon suyu, tuz, 3 bardak su ve yar?m saat bekletilen bamyalar eklenir. Tencerenin kapa?? kapat?larak 45-60 dakika pi?irilir.
Basa dön
Kullanicinin profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajlari göster:   
Yeni baslik gönder   Basliga cevap gönder    antalyaili.com Forum Ana Sayfa -> Antalya Mutfa?? Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçis Yap:  
Bu forumda yeni basliklar açamazsiniz
Bu forumdaki basliklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarinizi degistiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsiniz


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Turkey & Erdem Çorapçioglu