antalyaili.com
Antalya hakkında herşey
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanici GruplariKullanici Gruplari   KayitKayit   ProfilProfil   Özel mesajlarinizi kontrol etmek için giriş yapinÖzel mesajlarinizi kontrol etmek için giriş yapin   GirisGiris 
Start Geesee CHAT

Maklube

 
Yeni baslik gönder   Basliga cevap gönder    antalyaili.com Forum Ana Sayfa -> Antalya Mutfa??
Önceki baslik :: Sonraki baslik  
Yazar Mesaj
elifalp07



Kayit: 01 Tem 2008
Mesajlar: 18

MesajTarih: 12/07/2008 08:44:05 (Cmt)    Mesaj konusu: Maklube Alintiyla Cevap Gönder

Mazemeler:
750 gram ku?ba?? et
2 su barda?? pirinç
3 su barda?? s?cak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay barda?? konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
1 çorba ka???? tereya?? veya margarin

Pilav için:
2 su barda?? pirinç
3 su barda?? s?cak su
Yar?m su barda?? m?s?rözü ya??,
Tuz
Patatesleri k?zartmak için:
1 su barda?? s?v? ya?,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)


Yeme?in Tarifi

Pirinci s?cak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
a- Etleri düdüklü tencereye alal?m. Üzerine biraz ç?kacak kadar s?cak su ekleyelim. Orta hararetli ate?te ha?layal?m. Etler yumu?ad???nda içine tereya??n?, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pi?irelim. Konserve bezelyeleri ve ha?lay?p, küp küp do?rad???m?z havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerle?tirelim.
b- Patatesleri yar?m parmak kal?nl???nda yuvarlak dilimler halinde keselim. K?zg?n s?v? ya?da yar? yar?ya pi?ecek ?ekilde k?zartal?m. Etlerin üzerine bir s?ra patates dö?eyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlar?na da bir s?ra patatesi dik olarak yerle?tirelim.
c- Pirinçlerin suyunu süzüp, ni?astas? gidene dek birkaç su y?kayal?m. Sular?n? süzelim. Ayr? bir tencereye s?v? ya?? al?p, k?zd?ral?m. Pirinçleri ?effafla?ana dek kavural?m. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayal?m. 3 su barda?? s?cak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, kar??t?ral?m. Et suyu eridi?inde tencerenin kenar?ndan yava?ça suyu bo?altal?m. Tencerenin kapa??n? örtüp, a??r ate?te pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pi?irelim. Ate?ten al?p, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye b?rakal?m. Tencereyi düz bir servis taba??na ters çevirerek yeme?imizin ?eklini bozmadan özenle ç?kartal?m.
Basa dön
Kullanicinin profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Önceki mesajlari göster:   
Yeni baslik gönder   Basliga cevap gönder    antalyaili.com Forum Ana Sayfa -> Antalya Mutfa?? Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçis Yap:  
Bu forumda yeni basliklar açamazsiniz
Bu forumdaki basliklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarinizi degistiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsiniz


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Turkey & Erdem Çorapçioglu