^^GUNER^^
Kayit: 15 May 2008 Mesajlar: 77
|
Tarih: 12/07/2008 09:50:58 (Cmt) Mesaj konusu: Ayçiçek Ya?l? Bakla |
|
|
MALZEMELER :
1 kilo bakla
1 ba? so?an
1 demet dereotu
1 çorba ka???? un
1 çorba ka???? toz ?eker
1 adet limon
Yar?m su barda?? ayçiçek ya??
Yeterince tuz
HAZIRLANI?I :
Baklalar? iyice ay?klay?p y?kad?ktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla o?u?turarak kevgirde b?rak?n. Çentilmi? so?an? ayçiçek ya??nda hafifçe öldürün. Bir ka??k unu su ile kar??t?r?p so?anlara kat?n, baklalar?n üstünden bir su geçirip, fazla limonu ak?tt?ktan sonra tencereye ilave edin. Bir bardak suda eritti?iniz ?ekeri de buna ekleyin. Tuzunu ilave edip, kar??t?rd?ktan sonra tencerenin kapa??n? kapay?n ve k?s?k ate?te, kapa?? bir daha açmadan pi?irin. Tencereyi ate?ten almadan iki dakika önce k?y?lm?? dereotunu serpin. |
|