kardelen Üyeler
Kayit: 20 Sub 2007 Mesajlar: 670 Konum: Antalya
|
Tarih: 28/07/2008 10:01:15 (Pts) Mesaj konusu: Tarhana Dondurmas? |
|
|
Malzemeler :
* ½ kilo ku?ba?? koyun eti
* 1 su barda?? nohut
* 6 su barda?? su
* 1 tatl? ka???? tuz
Dondurmas?
* 5 su barda?? et suyu
* 1 su barda?? tarhana
* 1 çay ka???? tuz
Üzerine
* 3 iri so?an
* 3 çorba ka???? tereya??
* 1 çorba ka???? salça
* 1 çay ka???? tuz
YAPILI?I :
Nohudu sekiz saat önceden ?slat, etle beraber y?ka, bir tencereye koy. Suyunu ilave et, ate?e koy. Kaynay?nca yüzüne biriken köpü?ü al, kapak ört, yumu?ay?ncaya kadar pi?ir.Tuz at be? dakika daha pi?ir ate?ten al. Pi?en etin suyundan be? su barda?? al, bir tencereye koy. Et suyundan iki su barda?? al, tarhanay? ez, kalan?n? ate?e koy. Kaynay?nca ?slat?lm?? tarhanay? kar??t?rarak ilave et, koyula??ncaya kadar kaynat, bir tepsiye dök dondur. Ya?la so?an? kavur, salça koy, çevir. Tepside donmu? tarhanan?n üzerine önce et ve nohutlar? üzerine so?anlar? s?cak halde düzenle sofraya al.
Afiyet olsun |
|