kardelen Üyeler

Kayit: 20 Sub 2007 Mesajlar: 670 Konum: Antalya
|
Tarih: 28/07/2008 10:18:38 (Pts) Mesaj konusu: Kabak Tatl?s? |
|
|
Malzemeler :
# 1/2 kg kabak,
# 1 kase ?eker,
# 1/4 çay barda?? su
YAPILI?I :
Kabak parçalar? soyulup, dilimlenir. Tencereye yerle?tirilir. Yayvan bir tencere kullan?m?n?n daha iyi olaca??n? dü?ünüyorum ancak ben mümkün olmad??? için biraz dar tencere kulland?m. Dolay?s?yla kabak dilimleri birkaç kat? oldu. Bir kase ?ekeri kat aralar?na ve en üste serptim. Son olarak tencerede çeyrek çay barda?? su gezdirip, önce yüksek sonra k?s?k ate?te pi?irdim. Pi?irme süresi yakla??k olarak 30-45 dakika. Kabaklar yumu?ad???nda pi?mi? oldu?unu anl?yoruz. S?cak veya so?uk servis yapabilirsiniz. Servis yapmadan önce üzerini f?nd?k ve hindistan cevizi ile süslemeniz ayr? bir tat katacakt?r.?ste?e göre ?eker daha fazla kullan?labilir...
Afiyet olsun  |
|