kardelen Üyeler

Kayit: 20 Sub 2007 Mesajlar: 670 Konum: Antalya
|
Tarih: 28/07/2008 10:34:18 (Pts) Mesaj konusu: Domates Civesi |
|
|
Malzemeler
1 çay fincan? pirinç
1 kg. olgun domates
2 adet kuru so?an
3 adet çarliston biber veya ye?il tatl? biber
1 adet kurutulmu? çok ac? Arnavut biberi veya cin biber
2 adet orta boy patl?can
3-4 di? sarm?sak
1 çay ka???? tuz
1 çay ka???? karabiber
1 tatl? ka???? nane
1 tatl? ka???? kuru fesle?en veya 1 yemek ka???? taze fesle?en
1 çay barda??? zeytinya??
YAPILI?I :
Orta boy yayvan bir tencereye yemeklik yani çok ince k?y?lm?? so?anlarla beraber zeytinya?? koyulur. Orta ?s?daki ate?in üzerinde tahta ka??kla kar??t?r?larak kavrulmaya ba?lan?r. 2-3 dakika sonra, üzerine ince k?y?lm?? ye?il biberle, tavla zar? ?eklinde do?rad???m?z patl?canlar ilave edilir. Yine tavla zar? formunda dilimledi?imiz domatesler de eklenerek, orta ate?te 2-3 dakika kadar kavrulur.
Öte yandan y?kan?p, süzülen pirinç de eklenir. Bu arada tüm malzemelerin üzerine tam ç?kacak kadar ama sak?n fazla olmas?n, so?uk su ilave edilir. Yeme?imiz pi?erken, di?er bir tarafta da sarm?saklarla beraber kuru ac? biberi dövülür ve tencerenin içine aktar?l?r. Yakla??k 20-25 dakika sonra, art?k yemek pi?mi? demektir. Kapa??n? aç?p, içine nane ve fesle?en eklenip, kar??t?r?l?r.
?stedi?iniz zaman servise sunabilirsiniz.
 |
|