kardelen Üyeler
Kayit: 20 Sub 2007 Mesajlar: 670 Konum: Antalya
|
Tarih: 28/07/2008 13:09:33 (Pts) Mesaj konusu: Kabune |
|
|
Gerekli Malzemeler :
2 ba? beyaz büyük kuru so?an
1 küçük ba? so?an (eti ha?lamak için)
1 kg parça dana eti (orta ya?l?)
1 su barda?? ha?lanm?? nohut
3 su barda?? amerikan pirinci
3 su barda?? s?cak etsuyu
1/2 paket tereya??
1-2 adet ye?il biber
tuz, karabiber, maydanoz
Haz?rlan??? :
Parça et 1 küçük ba? so?anla beraber iyice yumu?ayana kadar ha?lan?r. Ha?land?ktan sonra çok küçük olmayacak ?ekilde didiklenir. So?anlar yar?m ay ?eklinde do?ran?r, biraz tuz ve karabiber ile ovulur. Amerikan pirinci bol suyla y?kanarak ni?astas? al?n?r. Düz tabanl? bir pilav tenceresinin en alt?na so?anlar yay?l?r. So?an?n üzerine etler serilir. Etin üstüne ha?lanm?? nohut ve parmak bo?umu büyüklü?ünde do?ranm?? ye?il biber konur. Bunlar?n üzerine y?kanm?? Amerikan pirinci serilir. 3 bardak etsuyu, tuz ve eritilmi? tereya?? dökülür. Orta ate?te kaynayana kadar ve kaynad?ktan sonra k?s?k ate?te pirinçler yumu?ayana kadar pi?irilir. Pi?erken hiç kar??t?r?lmamas? önemlidir. Kabune pi?ince üstüne temiz bir bez konur ve 15 dakika demlendirilir. Demlendikten sonra tahta bir ka??kla pirinçler k?r?lmadan alt üst ederek iyice kar??t?r?l?r. Servis taba??na kubbe ?eklinde al?n?r. Üzeri karabiber ve maydonozla süslenerek servis yap?l?r...
Afiyet olsun |
|