mucize
Kayit: 21 Agu 2009 Mesajlar: 24 Konum: AS?STAN
|
Tarih: 31/08/2009 10:21:05 (Pts) Mesaj konusu: antalya iline ait mezeler |
|
|
Toros Salatas? (Al Köz-Al Göz)
Malzemeler: 3 patl?can, 3 k?rm?z? biber, ince k?y?lm?? nane, maydanoz, fesle?en, 3 di? sar?msak, 1 kahve fincan? sirke, erik ek?isi veya limon suyu, 2 fincan zeytinya??, tuz
Haz?rlan???: Patl?canlar ocak üzerinde közlenir, kabuklan soyularak limonlu zeytinya?? bulunan kaba konur. F?r?nda pi?irilen biberler temizlenir ve ?eritler halinde do?ran?larak patl?canlar?n yan?na konulur. So?anlar da közlenerek di?er malzemenin yan?na konur. Sirke, sar?msak, 1 kahve fincan? su, erik ek?isi bir kapta kan?t?nl?r, patl?canlar?n üzerine dökülür. 4-5 saat buzdolab?nda bekletilen salatan?n üzerinenane, maydanoz ve fesle?en konularak servis yap?l?r.
Börülce Salatas?
Malzemeler: 500 gr. börülce, 3 adet k?rm?z? etli biber, 1 adet domates, 1 adet so?an, 3 adet ince k?y?lm?? taze so?an, 3-4 di? sar?msak, 1 demet ince k?y?lm?? maydanoz, 1 adet limon, 2 kahve fincan? zeytinya??, 1 tatl? ka???? tuz
Haz?rlan???: Börülcelerin iki ucu kesilerek ikiye bölünür, kaynayan tuzlu suda ha?lan?r. Taba?a al?nan börülcelerin üzerinde 1 kepçe ha?lama suyu gezdirilir. K?rm?z? etli biber 200 derecelik f?r?nda közlenir, sonra börülce ebad?nda ?eritler halinde kesilerek börülcelere kat?l?r. Piyaz ?eklinde do?ranan so?anlar da börülcelerin üzerine konur. Kabuklan soyulmu? domatesler küp küp do?ran?larak, ince k?y?m taze so?anlar ve maydanozlarla birlikte salataya kar??t?r?l?p harmanlan?r. Ayr? bir kapta limon suyu, ezilmi? sar?msak ve zeytinya?? kar??t?r?larak salatan?n üzerinde gezdirilir. _________________ YAPAN YAPAR,YAPAMAYAN ELE?T?RMAN OLUR... |
|