mucize
Kayit: 21 Agu 2009 Mesajlar: 24 Konum: AS?STAN
|
Tarih: 16/09/2009 14:19:33 (Çrs) Mesaj konusu: KALAMAR TAVA |
|
|
Kalamar Tava (6 Ki?ilik) tarif tarifi Malzemeler
6 Orta Boy Kalamar
1 Su Barda?? S?v? Ya?
1 Çorba Ka???? ?eker
1 Tatl? Ka???? Karbonat
1 Su Barda?? Un
Tuz
Sos ?çin:
1 Kutu Do?ranm?? Domates
1/2 Yar?m Havuç
2 Arpac?k So?an?
1 Di? Sarm?sak
1/2 Kereviz
1/2 Çay Barda?? S?v? Ya?
Tuz
1/2 Tatl? Ka???? Kuru Fesle?en
Yeme?in Tarifi
Kalamarlar? Y?kay?p kurulad?ktan sonra yar?m parmak kal?nl???nda halka ?eklinde do?rayal?m. Üzerine karbonat ve ?ekeri ilave edip hepsini harmanlayal?m(bu i?lem kalamar? yumu?atmak ve lezzetini artt?rmak için)
Ayr? bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip kar??t?ral?m. Kalamarlar? una band?r?p fazla ununu silkeleyerek k?zg?n ya?da e?it aral?klarla dizerek arkal? önlü hafif pembele?ene dek k?zartal?m.
Sos ?çin: Havucu tavla zar? gibi do?rayal?m. Kerevizi ayn? irilikte do?rayal?m. Tavaya s?c? ya?? koyal?m. Havucu, so?anlar?, sarm?saklar? ve kerevizi ilave ederek yumu?ayana dek soteleyelim. Ard?ndan 1 kutu domates konservesini tavaya bo?alt?p tuzunu ve yar?m tatl? ka???? fesle?eni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatal?m. Bu sosu kalamarlar?n yan?nda ikram edelim. _________________ YAPAN YAPAR,YAPAMAYAN ELE?T?RMAN OLUR... |
|