|
Önceki baslik :: Sonraki baslik |
Yazar |
Mesaj |
mucize
Kayit: 21 Agu 2009 Mesajlar: 24 Konum: AS?STAN
|
Tarih: 31/08/2009 10:26:35 (Pts) Mesaj konusu: ANTALYALI YEMEKLER:D |
|
|
Muhliye
Malzemeler: 1,5 kg. muhliye, 55 gr. ku?ba?? hindi eti, 2 su barda?? ha?lanm?? nohut, 2 so?an, 5 domates, limon, k?rm?z? toz biber, zeytinya??, tuz
Haz?rlan???: Hindi etleri k?s?k ate?te pi?irilir. Etler pi-?ince zeytinya??, do?ranm?? so?anlar ve rendelenmi? domatesler eklenir. Domatesler suyunu çekince, nohut, temizlenmi? muhliyeler, k?rm?z? biber, tuz, limon suyu ve 1 bardak s?cak su kat?larak, pi?irilir. Muhliyeler suyunu çekince 1 bardak daha su kat?larak pi?irilir.
Kölle
Bu?day, fasulye, nohut, bakla, suda kaynat?l?r. ?çine k?rm?z? biber, karabiber, tuz konur ve üstüne ceviz, badem ezmesi ekilerek yenir. Bu yemek ikindi, ak?am ve gece vakti yenir. Kölle, özel anma günlerinin yeme?i ve toplant? arac?d?r. Çocu?un ilk di?i ç?kt???nda yap?lan kölle, “di? köllesi” ad?n? al?r. Yine çocu?un sünnetinde yap?lan kölleye “sünnet köllesi” ve dü?ünde yap?lan kölleye de “dü?ün köllesi” ad? verilir.
Domates Civesi
So?an, patl?can, biber ve domates do?ran?r. Ya?da, tuz da eklenerek kavrulur. Daha sonra pirinç eklenerek kar??t?rmadan pi?irilir. Ate?ten inece?ine yak?n sar?msak, nane, fesle?en ilave edilerek s?cak servis yap?l?r. _________________ YAPAN YAPAR,YAPAMAYAN ELE?T?RMAN OLUR... |
|
Basa dön |
|
 |
çAPKIN
Kayit: 18 Nis 2007 Mesajlar: 326 Konum: ANTALYA
|
Tarih: 04/09/2009 13:53:09 (Cum) Mesaj konusu: yard?m |
|
|
lütfen bana ( patates ve domates d???nda) içinde sebze olmayan de?i?ik bir yemek tarifi verirmisiniz özellikle KARDELEN senden bekliyorum.
ben yeni evliyim 2 ay oldu ama e?im hiç sebze yemiyor bende ne pi?irece?imi bilmiyorum B? YARDIM _________________ UÇURUMUN KENARINDA OLSAN B?LE HAYATA GICIKLIK OLSUN D?YE GÜLÜMSE  |
|
Basa dön |
|
 |
çAPKIN
Kayit: 18 Nis 2007 Mesajlar: 326 Konum: ANTALYA
|
Tarih: 04/09/2009 13:54:07 (Cum) Mesaj konusu: Re: ANTALYALI YEMEKLER:D |
|
|
[quote="mucize"]Muhliye
Malzemeler: 1,5 kg. muhliye, 55 gr. ku?ba?? hindi eti, 2 su barda?? ha?lanm?? nohut, 2 so?an, 5 domates, limon, k?rm?z? toz biber, zeytinya??, tuz
BU ARADA MUHL?YE NED?R ????? _________________ UÇURUMUN KENARINDA OLSAN B?LE HAYATA GICIKLIK OLSUN D?YE GÜLÜMSE  |
|
Basa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni basliklar açamazsiniz Bu forumdaki basliklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarinizi degistiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarinizi silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsiniz
|